Loading...
Close
Hamburger icon

VRT NXT INVASION 2019: DGTL FLTR

Design Video Other

Tijdens dit VRT-project mocht ik samen met 19 andere jongeren tijdens de zomer van 2019, los van alle bestaande netten op de VRT, een format voor een jongerentalkshow uitwerken. Hier zijn in totaal drie formats uitgekomen, waarvan ik voornamelijk aan één concept heb gewerkt: DGTL FLTR.

Logo DGTL FLTR | © VRT

Het concept

Met DGTL FLTR (lees als: digital filter) wouden we een luchtige en humoristische talkshow brengen waarin alles wat er op social media gebeurt voor jou wordt 'gefilterd'. Er gebeurt namelijk zo ontzettend veel op het internet, dat je al snel de weg kwijt raakt. We bespreken zowel serieuze topics als grappige hypes en challenges, zolang ze maar een online dimensie hebben. Tijdens de aflevering breekt onze driekoppige social media redactie - met elks hun eigen expertise: Instagram, Facebook en Twitter - soms in om extra context te geven bij een item, of om te reageren op wat er gezegd wordt door de gast.

Mijn rol

Tijdens de productie van DGTL FLTR werd ik omgedoopt tot 'art director', ik heb in die hoedanigheid de algemene stijl en de look and feel van het programma bedacht en uitgewerkt. Ik ontwierp het logo, de set, en animeerde alle visuals. Tijdens de opname was het mijn taak om het beeldmateriaal en de visuals in te starten, omdat we hadden besloten om alles live te cutten. Na de opname heb ik de afwerking van het beeldmateriaal gedaan en de aflevering gefinaliseerd.

Animatie DGTL FLTR Logo | © VRT

De uiteindelijke video

Waar we met z'n allen vier weken lang aan gewerkt hebben valt te bewonderen op YouTube, Facebook en VRT NU.